Waarom een hemd zo belangrijk is

Als we praten over kledij met fijne kwaliteit en top ambacht zijn er toch een aantal kledingstukken die er zeker bovenuit steken. Het maatpak, blazer, schoenen en accessoires zoals een zijden das. Maar vraag iedereen met een oog voor kwaliteit… het belangrijkste maar meestal vergeten kledingstuk is datgene wat het dichtst bij het lichaam wordt gedragen. Desondanks het meestal wat verstopt is, wordt het vaak gezien bij de belangrijkste momenten, het groeten van mensen, het schudden van een hand en kijken naar het tijdstip.

Het belangrijkste kledingstuk is het hemd.

Waarom zouden we dus zoveel tijd spenderen om het perfecte kostuum te zoeken of broek die bij die mooie schoenen past voor die date met een speciaal iemand. Net het comfort van een hemd is belangrijk voor zowel die perfecte look en niet te vergeten een aangenaam gevoel op het lichaam.

IMG_0198

De belangrijkste elementen van een kwalitatief hemd

Patroon

Meestal wordt een gelijklopend patroon niet aangeraden. Bij een gestreept hemd echter moeten we rekening houden met de lijnen op de schouder, de voorzijde van het hemd en het eventuele borstzakje. Wees er dus attent op dat het allemaal goed op elkaar moet uitgelijnd zijn.

De vezel

Hoe meer draden in de vezel des te beter. Het resulteert in de sterkte, de flexibiliteit en de look van het hemd.

De stikking

Bij kwaliteitshemden zal je meestal een enkele-naald stikking terugvinden in de taille van het hemd. Wanneer deze dubbel is, kunnen er blaasjes ontstaan op de zoom. Bij een enkele-naald stikking (French Seam). Heb je dus 1 draad die zichtbaar is. Dit bepaalt wat extra comfort.

De knoop

Mother-of-pearl knopen zijn natuurlijke knopen gemaakt uit parelmoer. Anderzijds zijn kleuren en vormen te vinden in een plexi uitvoering. Het perfecte hemd heeft dus parelmoeren knopen. Hou wel rekening dat we beperkt zijn in kleuren.

 Het knoopsgat

Zeer belangrijk dat deze met hand worden genaaid. Zo heb je weinig last van loshangende draadjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *